Πληροφορίες

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πατατοκεφτέδες μεζές για μπίρα ή τσίπουρο



Υλικά:

·         6 πατάτες
·         2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα μέτρια 
·         Μισό ματσάκι άνηθο
·         Μισό ματσάκι Μάραθο
·         2 αυγά
·         3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
·         ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
·         5 κουταλιές σούπας αλεύρι
·         1 κουταλάκι γλυκού Μπεικιν πάουντερ
·         150 χγρ.  Γραβιέρα Νάξου τριμμένη
·         Αλάτι – πιπέρι

Ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά μαζί με την φλούδα τους.
Αφού κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ

Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε τα κρεμμύδια τον άνηθο τον μάραθο

Βάζουμε σ ένα μπολ τις πατάτες το ελαιόλαδο τα αυγά  το μείγμα από το μπλέντερ και την γραβιέρα και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να είναι εύκολο  το τελικό μείγμα να πλάθεται.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε  τους πατατοκεφτέδες αλευρωμένους  σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν ροδοκοκκινίσουν  τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
Συνοδεύουν τέλεια την μπίρα μας ή το τσίπουρο.


Στην υγειά μας και καλή όρεξη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου